Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 25 Септември 2018

Европейската комисия реши да спре измамите

Публикувана от
Европейската комисия реши да спре измамите
   

Европейската комисия реши да регистрира европейска гражданска инициатива „Да спрем измамите и злоупотребите с фондовете на ЕС“.

Решението се отнася само до правната допустимост на предложението, което е призив за прилагане на засилени проверки и по-строги санкции в държавите членки, които не участват в Европейската прокуратура, с цел защита на финансовите интереси на Съюза.

На този етап Комисията все още не е анализирала съдържанието на предложението в инициативата. Регистрацията й ще се осъществи на 27 септември 2018 г. От този момент започва да тече едногодишен срок, в който организаторите могат да събират подписи в подкрепа на инициативата. Ако в рамките на една година инициативата получи един милион изявления за подкрепа от поддръжници от най-малко седем различни държави от ЕС, Комисията ще трябва да реагира в срок от три месеца. Комисията може да реши да предприеме или да не предприеме действия във връзка с искането, като и в двата случая трябва да се обоснове.

С друго свое решение Комисията регистрира гражданската инициатива, озаглавена „Eat ORIGINal! Unmask your food“. Заявената цел е да се въведат задължителни декларации за произход на всички хранителни продукти с цел предотвратяване на измами, опазване на общественото здраве и гарантиране на правото на информация на потребителите.

Представителство на ЕК в България

Прочетена 1018 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!