Започва регистрацията за регионалното състезание „Евроскола“ в Кърджали

Започва регистрацията за регионалното състезание „Евроскола“ в Кърджали
Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Кърджали, Смолян и Хасково. Състезанието ще се състои в гр. Кърджали от 10,00 ч. на 15 ноември 2014 г. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие за своите училища в програмата „Евроскола“ в гр. Страсбург (Франция) за първото полугодие на 2015 година. В състезанието могат да участват отбори от ученици на възраст 16—18 години от училища от областите Кърджали, Смолян и Хасково. Училищата от тези три области, които желаят да вземат участие в състезанието, трябва да заявят участие до 12,00 часа на 4 ноември 2014 година.
Отборите трябва да се състоят от 5-ма ученици, ръководени от един учител. Преподавателите не могат да участват в самото състезание и да се намесват в подготовката и представянето на учениците си по време на състезанието.
Информационното бюро на Европейския парламент в България възстановява транспортните разходи до Кърджали и обратно на учениците от областите Кърджали, Смолян и Хасково.
Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес.
 
В състезанието могат да участват ученици на възраст 16—18 години  от училища, които не са спечелили участие в програмата „Евроскола“ в Страсбург през 2012, 2013 и 2014 година.
Доброто владеене на един от трите работни европейски езици — английски, френски или немски, е измежду главните условия за участието на училищата в програмата „Евроскола“ и ще се проверява по време на състезанието.
Заявките за участие да бъдат изпратени до 12,00 часа на 4 ноември  2014 г. на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Имената на участниците в конкретния отбор и на придружаващия преподавател трябва да бъдат изпратени едновременно със заявката за участие.
Информационното бюро на Европейския парламент си запазва правото за промени в датата в случай на непредвидени обстоятелства, като всички участници ще бъдат известени своевременно. Окончателната програма ще бъде изпратена след приключване на регистрацията.

За контакти:
Теодор Стойчев, пресаташе
Информационно бюро на Европейския парламент в България
: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
: (02) 985 35 45; 0878 85 35 14
: (33) 388 74 601 (STR)
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре