9 май е Ден на Европа! Гледайте посланието за мир тази вечер от 21,00 часа онлайн

9 май  е Ден на Европа! Гледайте посланието за мир тази вечер от 21,00 часа онлайн

Европейският парламент в България отбелязва 9 май - Деня на Европа - с триизмерно видео мапинг шоу на фасадата на Национална галерия/Квадрат 500 в София. Светлинният спектакъл "Представи си", посветен на темата за мира и основните европейски ценности, е част от Фестивала за светлинно изкуство LUNAR.  Хората, които не са в столицата, но искат да го гледат, ще имат възможност да го проследят онлайн тази вечер от 21,00 ч. Шоуто ще може да бъде гледано онлайн на интернет страницата на Европейския парламент в България, както и във Facebook и YouTube.

 

Темата на спектакъла е представена през погледа на млад човек, у когото се борят вътрешните гласове на страха, съмнението, но и на надеждата и вярата. Чрез емоциите, съпреживени по време на спектакъла, до всеки зрител ще може да достигне посланието за мир като една от основните цели, залегнали в основата на създаването на Европейския съюз. В Европейската година на младежта - 2022, стремежът към истината и осъзнаването на личната отговорност на всеки за нейното отстояване е от особено значение. Утвърждаването на реалност, в която на почит са човешкото достойнство, демокрацията и върховенството на закона, и която се гради на равни права между хората и свобода на словото, е въпрос на избор. Избор, който правим всеки ден.

Отбелязването на Деня на Европа през 2022 г., повече от всякога, цели да утвърди мира на стария континент като неотменна ценност. Спектакълът „Представи си“ е организиран в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България.

Европейски парламент, Бюро за връзка в България
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре