Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 01 Юли 2014 21:38

Мартин Шулц бе преизбран за председател на ЕП

Мартин Шулц бе преизбран за председател на ЕП
  снимка: ЕП
Мартин Шулц бе преизбран за председател на ЕП снимка: ЕП
Европейските депутати  днес /1 юли 2014 г./ преизбраха Мартин Шулц за председател на Европейския парламент за следващите две години и половина. 58‑годишният германски евродепутат ще заема този пост до януари 2017 година. За него гласуваха 409 членове на Европейския парламент при общо 612 валидни гласа в първия тур от изборите за председателското място.

Шулц е първият председател в историята на Европейския парламент, който е преизбран за втори мандат.
В краткото си обръщение към членове на Европейския парламент непосредствено след гласуването, Шулц благодари за оказаното му доверие и заяви: „За мен е изключителна чест да бъда първият председател на европейския парламент, преизбран за втори мандат. Приемам задълженията си изключително сериозно, защото ние сме сърцето на европейската демокрация и сме отговорни да приемаме нормативните актове и да следим за тяхното изпълнение. Значително мнозинство от депутатите заявиха, че водещият кандидат в изборите за Европейски парламент трябва да заеме председателското място в Европейската комисия и немска дума — „шпицкандидат“ — стана европейска дума“.

Шулц подчерта и че членовете на Европейския парламент трябва „да се стремят да покажат на хората, които търгуват с ЕС, че следва да се придържат към принципите на правовата държава, а не към правото на по-силния. Ако ЕС защити хората, ние ще си върнем отново доверието им, независимо от техния произход и пол. Спазването на принципите на уважение и на човешко достойнство следва да бъдат в основата на всичко, което правим. Нека да работим и да има конструктивен дебат!“.

Пресцентър на "Европа Директно" - Смолян, по информация на Европейския парламент
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!