Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 26 Януари 2017

Дебати в София с български евродепутати

Публикувана от
Дебати в София с български евродепутати
   

На 27 януари /петък/ от 10.30 часа в зала „Концертна“ на Централния военен клуб в столицата ще се проведе публична дискусия с участието на български евродепутати под надслов „Бъдещето на европейския проект“, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България и Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Република България. Събитието е второто по ред от серията публични дискусии „Дебати с евродепутати“. Своите възгледи по темата ще представят 4-има български членове на Европейския парламент от трите най-големи политически групи в ЕП.

Андрей Ковачев, член на ЕП от групата на Европейската народна партия (Християндемократи) – квестор и член на Бюрото на Европейския парламент, член на Комисията по външни работи на ЕП;


Светослав Малинов, член на ЕП от групата на Европейската народна партия (Християндемократи) – член на Комисията по култура и образование и на Комисията по петиции в ЕП;


Георги Пирински, член на ЕП от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент – член на Комисията по бюджетен контрол и на Комисията по заетост и социални въпроси в ЕП;


Ангел Джамбазки, член на ЕП от групата на Европейските консерватори и реформисти – член на Комисията по култура и образование в ЕП.


Част от въпросите, които ще се дискутират по време на събитието, са свързани с актуалните предизвикателства пред Европейския съюз и визиите за неговото бъдеще, с натрупания от България опит през 10-годишното ни членство в ЕС, с предстоящите действия и организация в навечерието на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Дискусията ще бъде отворена и за онлайн потребителите, които ще могат да задават своите въпроси предварително или в реално време на страницата на събитието във Facebook. Събитието може да бъде проследено на живо на страницата на Информационното бюро на ЕП в България.

Предстоящата публична дискусия е второто събитие от инициативата „Дебати с евродепутати“, чиято основна цел е да подготви екипа на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС за диалога и сътрудничеството между институциите на ЕС по горещи теми от дневния ред на Съюза, да даде отзвук на политическите приоритети на ЕС в България и да представи визията на политическите групи в Европейския парламент относно бъдещето на Европа. Идеята на инициативата е да допринесе за популяризирането на първото Българско председателство на ЕС през 2018 г. Първата дискусия от поредицата се проведе през април 2016 г. на тема „Отражение на сирийската криза върху сигурността на ЕС: регионални и глобални аспекти“.

Информационно бюро на Европейския парламент в България

Прочетена 2205 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!