Menu

Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Сряда, 16 Юли 2014 23:09

EП одобри четиримата кандидати за членове на ЕК

Публикувана от Прочетена 1790 пъти
Европейският парламент одобри четиримата кандидати за членове на Европейската комисия, които заемат местата на онези комисари, които вече са евродепутати. Те ще заемат новите си постове до края на мандата на настоящата Европейска комисия, който изтича в края на октомври тази година.

Европейският парламент одобри „анблок“ четиримата кандидати за членове на Европейската комисия с 421 гласа „за“, 170 „против“ и 32 „въздържал се“. Съгласно Правилника за дейността на ЕП, номинираните за членове на Европейската комисия в понеделник бяха изслушани от парламентарните комисии, съответстващи на техните области на компетентност.

Кандидатите и техните портфейли са:

Юрки Катайнен (Финландия) ще замени Оли Рен и ще отговоря за икономическите и паричните въпроси.

Фердинандо Нели Ферочи (Италия) ще замени Антонио Таяни и ще отговаря за промишлеността и предприемачеството.

Мартин Райшертс (Люксембург) ще замени Вивиан Рединг и ще отговаря за правосъдието, основните права и гражданството.

Яцек Доминик ще замени Януш Левандовски и ще отговаря за бюджета и финансовото планиране.

Съвсем скоро се очаква Европейският съвет окончателно да одобри четиримата кандидати за членове на Европейската комисия. Всички документи, свързани с изслушванията в парламентарните комисии, ще бъдат публикувани на интернет страниците на съответните комисии.

Пресцентър на "Европа Директно" в Смолян по информация на Европейския парламент
 
 

 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!