Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.

Евродепутатите изразяват съжаление поради липсата на конкретни споразумения от Срещата на върха на ЕС

Евродепутатите изразяват съжаление поради липсата на конкретни споразумения от Срещата на върха на ЕС

Резултатите от последната Среща на върха на ЕС са незадоволителни за повечето евродепутати, които изразяват съжаление поради липсата на напредък по реформата на системата за убежище и задълбочаването на икономическия и валутния съюз. 

По време на дебата с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, мнозинството евродепутати разкритикуваха държавните и правителствени ръководители заради това, че не са били в състояние да постигнат съществени съгласия как да се справят с потока от мигранти и търсещи убежище. Те изразиха загриженост от малкия постигнат напредък и продължаването на смъртните случаи в Средиземно море.

Откривайки дебата, председателят Таяни повторно напомни, че Европейският парламент отдавна очаква започването на преговори по реформата на Регламента от Дъблин и призова Съвета да приеме позиция с квалифицирано мнозинство.

Неудовлетворението сред евродепутатите също се дължи на факта, че почти 10 години след финансовата криза лидерите на ЕС не успяват да въведат необходимите  гаранции за избягването на по-нататъшен икономически срив.

Информационно бюро на Европейския парламент в България

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!