Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Сряда, 28 Февруари 2018

“Европа Директно” Смолян бе домакин на младежки обмен „Младежка европейска лаборатория: Здравей, Аз съм млад и ще променя света!”

Публикувана от
“Европа Директно” Смолян бе домакин на младежки обмен „Младежка европейска лаборатория: Здравей, Аз съм млад и ще променя света!”
  снимка: “Европа Директно” Смолян
“Европа Директно” Смолян бе домакин на младежки обмен „Младежка европейска лаборатория: Здравей, Аз съм млад и ще променя света!” снимка: “Европа Директно” Смолян

От 18-ти до 23-ти февруари Европейският информационен център “Европа Директно” Смолян бе домакин на младежки обмен „Младежка европейска лаборатория: Здравей, Аз съм млад и ще променя света!” (Youth Europe’Lab: Hello I’m young and I will change the world!) по програма „Еразъм+”. Този проект се осъществява от 5 европейски организации, членове на информационната мрежата Europe Direct на Европейската комисия.

В младежката „лабораторията” за обмен на идеи за „събаряне” на стените между хората взеха участие общо 45 младежи от България, Испания, Франция, Швеция и Северна Ирландия. Освен обсъждането на актуални за ЕС теми като: миграцията, изграждането и премахването на стереотипи, бъдещето на ЕС, младежите споделиха културата и кулинарията на своите страни. Споделените мисли и чувства по някои от дискутираните теми чрез похватите на изкуството,  разкриха креативността и свободомислието на младежите.

Програмата на участниците в обмена бе наситена и с посещения на местни забележителности. В Регионалния исторически музей освен запознаване с богата колекция от експонати, младежите имаха възможност да се включат в работилница за изработване на мартеници. В с.Широка лъка станаха свидетели на възхитителен концерт от български песни и танци на възпитаници от НУФИ Широка Лъка, който завърши с голямо международно хоро. В планетариума младите хора се пренесоха в Космоса и „видяха” красотата на Всемира.

Следващият обмен по проекта ще се проведе в град Баена, Испания и в него ще участват шестима младежи от Смолян. През 2016 и 2017 година общо 12 младежи от България участваха в обмени по проекта във Франция и Швеция.

Прочетена 1470 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!