„Европа Директно” в Смолян работи по нов 5-годишен мандат

„Европа Директно” в Смолян работи по нов 5-годишен мандат
До края на 2017-а Европейският информационен център „Европа Директно” - Смолян, ще работи по новия 5-годишен договор с Представителството на Европейската комисия у нас. Проектът бе спечелен от приемната структура сдружението „Нови хоризонти” в резултат на успешната дейност на центъра в продължение на 4 години от първия мандат.

Откриващата конференция за новия мандат на всичките 15 центрове „Европа Директно” у нас се поведе в столицата, организирана от Представителството на Европейската комисия у нас. Основната тема бе „Мисията на информационната мрежа "Европа Директно" в сътрудничество с Европейската комисия, Европейския парламент и останалите европейски институции”, представена от Петър Нацев, съветник „Информация и комуникация” в Представителството на  Европейска комисия у нас.

В трите работни дни на откриващата конференция бяха представени и разисквани теми, като „Всекидневната работа на информационните центрове "Европа Директно” и бъдещето им”,   „Активност в социалните мрежи”, „Работата на Политическата секция на Европейската комисия в България и  мрежата Евро екип (EuroTeam)” , ”Икономическото управление на Европейския съюз – какво трябва да знаем?”, „Дейности по събития и работа с гражданите. Комуникационна програма на Европейската комисия в България”, „Ролята на неправителствените организации във връзка с предстоящи национални и регионални инициативи на Информационното бюро на Европейския парламент в България”, „Представяне  проекта на Европейската комисия в България младежки - екип „Европ” (Team Europe Junior) и инициативата "Отново на училище".

Първата обща конференция от новия мандат на информационната европейска мрежа в България  завърши с презентации за дейността на досегашните центрове, включително и Смолянския.

Пресцентър на "Европа Директно" - Смолян
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре