Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Сряда, 10 Юни 2015 17:39

Гласуването и дебатът в ЕП за търговското споразумение между ЕС и САЩ отложени

Гласуването и дебатът в ЕП за търговското споразумение между ЕС и САЩ отложени
Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц реши да отложи пленарното гласуване на препоръките на ЕП към преговарящите относно Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), насрочено за 10 юни. В съответствие с член 175 от Правилника за дейността на ЕП Шулц препрати 116-те поправки, внесени в доклада, за ново разглеждане от Комисията по международна търговия и за решение дали те да бъдат предложени за гласуване в пленарна зала.

В обръщение до всички членове на Европейския парламент Мартин Шулц посочи, че повече от 200 изменения и искания за разделно гласуване или гласуване поотделно на текстове са били внесени по доклада на Бернд Ланге (С&Д, Германия), който трябваше да бъде гласуван в пленарна зала. Председателят на ЕП настоя Комисията по международна търговия да разгледа тези изменения и искания.

„Ние уважаваме решението на г-н Шулц и ще продължим работата по резолюцията за ТПТИ в Комисията по международна търговия. Ще използваме това допълнително време, за да работим за постигане на стабилно мнозинство в подкрепа на резолюцията относно ТПТИ. ЕП може да излезе със силно послание към преговарящите за споразумението, само ако нашата резолюция е подкрепена от широко мнозинство“, заяви докладчикът и председателят на комисията по търговия Бернд Ланге.

Комисията на ЕП по международна търговия ще заседава на 15―16 юни в Брюксел.

Пленарният дебат също е отложен
След като на 9 юни гласуването на резолюцията за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) бе отложено въз основа на член 175 от Правилника за дейността на ЕП, днес Парламентът реши със 183 гласа „за“, 181 „против“ и 37 въздържали се да отложи и предвидения дебат въз основа на член 152 от Правилника.
 

Пресслужба на Европейския парламент
 

 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!