Как да променим образованието от долу нагоре? Вдъхновяващи примери от Европа и Африка на конференция в София на 1 юни

Как да променим образованието от долу нагоре? Вдъхновяващи примери от Европа и Африка на конференция в София на 1 юни
Социални предприемачи от Дания, Танзания и Литва идват в България, за да споделят своя опит с образователни проекти, които могат да доведат до системна промяна.

Конференция „Социалните предприемачи като двигател за образователна промяна“ ще се проведе на 1 юни от 12:00 до 15:00 ч. в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 в София. Събитието се организира в рамките на „Европейската година за развитие“ от фондация „Reach for Change“ в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България и Представителството на Европейската комисия в България и ще се излъчва на europarl.bg.

Четирима социални предприемачи – от Африка, Европа и България – ще представят своята работа за промяна на образователните системи, но и на конкретни образователни практики, в своите държави. От онлайн уроците в Танзания, през програмирането от деца в Дания и демократичното училище в Литва, до адекватното образование по сексуални теми в България – общото между тези инициативи е, че те не са еднократни проекти, а част от цялостно, систематично и устойчиво усилие за подобряване на живота на децата.

Пресцентър на „Европа Директно“ в Смолян по данни на Информационното бюро на ЕП в България
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре