Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Събота, 23 Май 2015 10:07

Как да променим образованието от долу нагоре? Вдъхновяващи примери от Европа и Африка на конференция в София на 1 юни

Как да променим образованието от долу нагоре? Вдъхновяващи примери от Европа и Африка на конференция в София на 1 юни
  снимка: „Европа Директно“ Смолян
Как да променим образованието от долу нагоре? Вдъхновяващи примери от Европа и Африка на конференция в София на 1 юни снимка: „Европа Директно“ Смолян
Социални предприемачи от Дания, Танзания и Литва идват в България, за да споделят своя опит с образователни проекти, които могат да доведат до системна промяна.

Конференция „Социалните предприемачи като двигател за образователна промяна“ ще се проведе на 1 юни от 12:00 до 15:00 ч. в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 в София. Събитието се организира в рамките на „Европейската година за развитие“ от фондация „Reach for Change“ в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България и Представителството на Европейската комисия в България и ще се излъчва на europarl.bg.

Четирима социални предприемачи – от Африка, Европа и България – ще представят своята работа за промяна на образователните системи, но и на конкретни образователни практики, в своите държави. От онлайн уроците в Танзания, през програмирането от деца в Дания и демократичното училище в Литва, до адекватното образование по сексуални теми в България – общото между тези инициативи е, че те не са еднократни проекти, а част от цялостно, систематично и устойчиво усилие за подобряване на живота на децата.

Пресцентър на „Европа Директно“ в Смолян по данни на Информационното бюро на ЕП в България

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!