Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 25 Юли 2013

Намалени са цените за роуминг в ЕС

Публикувана от
От 1 юли влязоха  в сила новите по-ниски пределни цени за мобилен роуминг в Европейския съюз. Преносът на данни поевтинява с 36%, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия. Ето ги:
 
  • - изтегляне на данни или сърфиране в интернет – 45 цента/мегабайт (MB) (заплаща се на използван килобайт) + ДДС (намаление с 36% спрямо 2012 г.)
  • - изходящи обаждания - 24 цента/минута + ДДС (намаление със 17% спрямо 2012 г.)
  • - входящи обаждания - 7 цента/минута + ДДС (намаление с 12.5% спрямо 2012 г.)
  • - изпращане на текстови съобщения - 8 цента/минута + ДДС (намаление с 11% спрямо 2012 г.).

Операторите могат да предлагат по-ниски цени, като някои от тях вече започнаха да премахват таксите за роуминг за гласови услуги и SMS или да предлагат райони без роуминг в някои части на Европа.

Пресцентър на "Европа Директно" - Смолян
 
Прочетена 3280 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!