Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Петък, 29 Април 2016

Няма празен чек за Турция, казват евродепутатите

Публикувана от
Няма празен чек за Турция, казват евродепутатите
   
В четвъртък сутрин евродепутатите обсъдиха с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и с нидерландския министър на имиграцията Клаас Дейкхов изпълнението на миграционното споразумение между ЕС и Турция, неговите правни аспекти и демократичен контрол. Те подчертаха, че не може да има пазарлък с критериите за либерализиране на визовия режим.
Някои групи подчертаха необходимостта от споразумението, както и че до него се стигна поради неспособността на държавите членки на ЕС да поемат отговорност за бежанската криза и да действат. Други бяха по-критични и обвиниха ЕС, че се опитва да „аутсорсне“ своите проблеми и изразиха опасения относно положението на бежанците, нарушенията на основни права и липсата на свобода на медиите в Турция.
Много също така поставиха под въпрос правната основа на споразумението и дали то отговаря на международното право и по-специално Женевската конвенция и Хартата на основните права на ЕС. Някои заплашиха да изпратят споразумението на Съда на Европейския съюз.
Информационно бюро на Европейския парламент  в България
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!