Menu
Неделя, 06 Април 2014 20:31

Пържена пъстърва

Публикувана от
Пържена пъстърва Пържена пъстърва снимка: Смолян днес!
Най-важното е избора на рибките. За да са добри на вкус трябва очичките им да са бистри и е добре пъстървите да не са много големи /около 200 грама/. Още по-добре ще е да са прясно уловени, а не замразени от магазина. Останалото е тиган, брашанце, олило и масалце.

Необходими продукти:
4 пъстърви
1/2 чаша бяло брашно
1/2 чаша царевично брашно
1/2 пакетче масло
2-3 лъжици олио
лимон /може и портокал/
сол
 

Начин на приготвяне:
Пъстървите почистваме, измиваме и поръсваме със сол. В тигана загряваме олиото и разтопяваме маслото. Овалваме рибките в смесеното брашно и пържим равномерно от двете страни. От време на време, ако се наложи добавяме по парченце масло между рибите по време на пърженето. Това ще се наложи, ако улова е по-голям и приготвяте хапване за повече хора.
Сосчето за поливане приготвяме от изцедения лимон, а може и малко портокал, за да го омекоти и предаде по-голям аромат. Рибките сервираме със сосчето, а по желание и салатка.
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!