Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 17 Септември 2019

Разкази отвъд табелата „Съфинансирано от ЕС”

Публикувана от
Разкази отвъд табелата „Съфинансирано от ЕС”
   
ЕД Смолян организира среща-дискусия "Разкази отвъд табелата „ Съфинансирано от ЕС” и търси отговор на въпроса за влиянието на Политиката на сближаване в региона. На срещата ще бъдат представени и актуални възможности за финансиране чрез финансови инструменти в сферата на социалното предприемачество, туризма, малките и средни предприятия.

Няма родопчанин, който да не е виждал информационни табели, печатни издания, видео и тв материали, на които в края е изписано „…съфинансирано от ЕС”. Това са задължителните информационни атрибути за всеки реализиран проект и дават кратка информация за целта на изразходените европейски средства.

ЕС и в частност Политиката на сближаване не може да се асоциират само с изразходване на средства. За да се разберат ползите от провеждането и за гражданите и влиянието и върху региона е необходимо да бъдат чути и личните истории на участници в приключили проекти.

За целта „Европа Директно” Смолян организира среща-дискусия „Разкази отвъд табелата „ Съфинансирано от ЕС”, на която ще се представи по един реализиран в региона проект от ключовите сфери на Политиката на сближаване. Основният акцент на презентациите/разкази на преките бенефициенти ще бъде върху личните преживявания. По този начин ще бъдат чути неразказаните истории, съпътстващи реализирането на проекти.

За „разказвачи ” са поканени представители на публични администрации, мениджъри, асоциации, граждани. Дискусията в края на срещата, допълнена с резултатите от направено през 2019 г. анкетно проучване, ще покажат оценката на смолянчани относно ефективността от прилагането на Политиката на сближаване.

На срещата ще бъде представен и Фонда на фондовете – Фонд менижъра на финансови инструменти в България, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Ще бъдат разяснени актуални възможности за финансиране чрез финансови инструменти в сферата на социалното предприемачество, туризма, малките и средни предприятия

Смолянчани и гости на града, социални предприемачи, бизнес и неправителствени организации, представители на институции и учебни заведения, банки и търговски представители,

Очакваме ви на 19 септември 2019г. от 10:00ч в Конферентната зала на хотел „Кипарис Алфа” гр. Смолян.

Прочетена 564 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!