Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 17 Септември 2015

Селскостопанската криза: 500 млн. евро помощ не е достатъчно, заявяват депутати

Публикувана от
Селскостопанската криза: 500 млн. евро помощ не е достатъчно, заявяват депутати
   
Обявеният от Комисията пакет от 500 млн. евро в подкрепа на селскостопанските производители е стъпка в правилната посока, но може да не бъде достатъчен за преодоляване на кризата с падащите цени на продукцията, заявиха различни членове на ЕП в пленарен дебат с комисаря по земеделието Фил Хоугън на 16 септември. Много депутати призоваха за пазарни мерки срещу нестабилността на цените и за подобряване на позицията на производителите във веригата на доставки.

Някои от изказалите се в дебата поискаха Комисията незабавно да повиши интервенционните цени (на изкупуване на продукцията) и да окаже повече подкрепа за намирането на нови външни пазари.

Няколко депутати обвиниха пазарно-ориентираните политики за настоящата криза и приканиха за управление на предлагането, особено в млекопроизводството. Други настояха за опростяване на общата селскостопанска политика и засилване на конкурентоспособността на европейските производители на световния пазар.

По информация на българската редакция на Пресслужбата на ЕП
 
Прочетена 1772 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!