Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Сряда, 07 Януари 2015

2015 - Европейска година на развитието

Публикувана от
2015  - Европейска година на развитието
   
Европейската икономика преминава през трудни времена, но това не означава, че е забравила за другите. Европа остава най-големият донор на помощ в света, а според изследване на Евробарометър от 2012 г. 85% от европейците вярват, че трябва да продължим да помагаме на развиващите се страни.

2015 г.  е обявена за  Европейската година на развитието, за да си припомним какво сме постигнали в тази област и да видим какво още е нужно.

Мотото на Европейската година на развитие ще бъде „Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще“. В резолюция, приета през април 2014 г., Парламентът заяви: „В настоящия бързо променящ се свят е от жизненоважно значение подкрепата за сътрудничеството за развитие да продължи. Около 1,3 милиарда души все още живеят в изключителна бедност, а нуждите от човешко развитие на много други все още не са задоволени.“

Европейската година на развитието (2015 г.) цели да предизвика активен интерес от страна на европейските граждани към сътрудничеството за развитие и да насърчава чувството за отговорност и за откриващите се възможности по отношение на участието им в изготвянето на политиката и нейното изпълнение.

Пресцентър на "Европа Директно" в Смолян по информация на Европейската комиси
Прочетена 2436 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!