Граждански форум „Ще дадат ли обновените европейски институции нов импулс на европейския проект?“ на 8 ноември 2019 г. в София

Граждански форум „Ще дадат ли обновените европейски институции нов импулс на европейския проект?“ на 8 ноември 2019 г. в София

Настоящите изслушвания на кандидатите за еврокомисари показват амбицията на Европейския парламент да играе водеща роля в дебата за бъдещето на европейската интеграция, като наложи високи стандарти при формирането и провеждането на ефективни европейски политики в интерес на европейските граждани. В тази връзка Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение съвместно с Бюрото на ЕП в България организират граждански форум на тема „Ще дадат ли обновените европейски институции нов импулс на европейския проект“, който ще се проведе в конферентната зала на Информационния център на Министерството на отбраната на ул. „Г. С. Раковски“ № 106 в на 8 ноември (петък) 2019 г. от 14.30 до 17.00 часа.

Основните теми на дискусията са:

-        Какви реформи са необходими, за да преодолеем демократичния дефицит и да направим европейския проект отново привлекателен за гражданите?

-        Ще бъде ли Европа територия на сигурност и устойчиво развитие за днешното и следващите поколения?

-        Как да увеличим моралния авторитет и политическaта тежест на ЕС, за да поеме по-голяма глобална отговорност?

-        Какви са очакванията от конференцията за Бъдещето на Европа, която обеща Урсула фон дер Лайен?

-        Как да предотвратим маргинализацията на България при Европа на няколко скорости?

Своето виждане по темата ще споделят български евродепутати от най-големите фракции в ЕП: Андрей Ковачев (заместник-председател на групата на ЕНП), Цветелина Пенкова (С&Д), Искра Михайлова (заместник-председател на групата „Обнови Европа“), както и Светослав Малинов, политолог, бивш член на ЕП.Панелистите ще имат един час за презентации и един час ще бъде отделен за дискусия.

Регистрацията за форума се извършва предварително. Участието в събитието се потвърждава на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Съюз на европейските федералисти България) или на телефон 02 987 22 85.

Европейски парламент, Бюро за връзка в България

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре