Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 08 Април 2014

Изложба “Камбани ЗА Европа” се открива в Смолян

Публикувана от
Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“
Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ снимка: Смолян днес
Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ снимка: Смолян днес
Европейски информационен център “Европа Директно” Смолян и Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ ще бъдат домакини на колекционерска изложба на камбани.
Изложбата се провежда като част от кампанията на Европа директно Смолян за популяризиране на дейността и предстоящите избори за представители в Европейския парламент. Камбаните символизират призива ни към гражданите на Смолян да упражнят правото си на глас.
Очакваме камбаните да „събудят“ гражданската ни активност, да ни „призоват“ към отговорно участие в живота на европейското общество, от което сме важна част.
Експозицията е част от лична колекция на Божидар Желев, любител-колекционер. В нея са представени над 120 камбани от различни европейски държави, а общо колекцията наброява 777 камбани от 77 държави от целия свят. Най-голямата камбана е от Великобритания, произведена в началото на XX век, а кристалните са 50, като най-леката тежи едва 2 грама. Най-старата камбана е от началото на миналия век.
За пръв път камбаните са представени в Информационния център на Европейския съюз в София през февруари 2010 година, а през тази година гостуваха в Разград и Велико Търново.
Заповядайте на чаша вино по повод откриването на изложбата в петък, 11.04.2014 г. от 12:00 до 12:30 ч., за да обменим мисли и идеи за бъдещето на Европа.
Изложбата ще бъде подредена във фоайето на втория етаж на РДТ „Николай Хайтов“ и ще остане 10 дни в Смолян.
Прочетена 3012 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!