Изложба “Камбани ЗА Европа” се открива в Смолян

Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“
Европейски информационен център “Европа Директно” Смолян и Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ ще бъдат домакини на колекционерска изложба на камбани.
Изложбата се провежда като част от кампанията на Европа директно Смолян за популяризиране на дейността и предстоящите избори за представители в Европейския парламент. Камбаните символизират призива ни към гражданите на Смолян да упражнят правото си на глас.
Очакваме камбаните да „събудят“ гражданската ни активност, да ни „призоват“ към отговорно участие в живота на европейското общество, от което сме важна част.
Експозицията е част от лична колекция на Божидар Желев, любител-колекционер. В нея са представени над 120 камбани от различни европейски държави, а общо колекцията наброява 777 камбани от 77 държави от целия свят. Най-голямата камбана е от Великобритания, произведена в началото на XX век, а кристалните са 50, като най-леката тежи едва 2 грама. Най-старата камбана е от началото на миналия век.
За пръв път камбаните са представени в Информационния център на Европейския съюз в София през февруари 2010 година, а през тази година гостуваха в Разград и Велико Търново.
Заповядайте на чаша вино по повод откриването на изложбата в петък, 11.04.2014 г. от 12:00 до 12:30 ч., за да обменим мисли и идеи за бъдещето на Европа.
Изложбата ще бъде подредена във фоайето на втория етаж на РДТ „Николай Хайтов“ и ще остане 10 дни в Смолян.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре