Menu

Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Сряда, 13 Април 2016 23:15

Какви уроци трябва да научим след последните терористични атентати

Публикувана от Прочетена 1598 пъти
Съществуващи инструменти и възможни нови мерки за превенция и борба с тероризма, защита на гражданите на ЕС и преследване на извършителите бяха обсъдени  с председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер и холандския министър на отбраната Жанин Хенис-Пласхаарт (от името на председателството на Съвета). Присъстваше и Федерика Могерини, върховен представител на ЕС за външна политика.
Евродепутатите отново наблегнаха на своя призив към държавите членки за спешно засилване на обмена на информация и сътрудничеството в разузнаването. Лидерите на ЕНП, С&Д и АЛДЕ призоваха за създаването на агенция за сигурност на ЕС с пълни правомощия за разследване и даже съдебно преследване на терористи. В същото време, говорители на други групи настояха за по-стриктни проверки на националните граници, доброволно сътрудничество между разузнавателните служби и мерки за предотвратяване на радикалицазията.
 
Информационно бюро на Европейския парламент в България
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!