Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Петък, 18 Септември 2015

Кризата с бежанците: депутати критикуват страните членки за липсата на действия

Публикувана от
Кризата с бежанците: депутати критикуват страните членки за липсата на действия
   
Липсата на споразумение между страните членки за начина на преразпределяне на още 120 000 търсещи убежище стана обект на сериозни критики в Европейския парламент по време на пленарен дебат на 16 септември. Депутатите призоваха страните членки да предприемат заедно спешни мерки за разрешаването на настоящата криза и да изградят европейска система за предоставяне на убежище и миграция, която следва да донесе резултати в дългосрочен план.

В дебата участваха министърът на Люксембург за имиграцията и предоставянето на убежище Жан Аселборн, първият заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс и комисарят за миграционната политика Димитрис Аврамопулос.

На 14 септември министрите на правосъдието и вътрешните работи приеха решение за преместване на 40 000 бежанци от Италия и Гърция в рамките на две години. Министрите постигнаха също така съгласие, но само „по принцип“, за преместването на още 120 000 души, нуждаещи се от международна закрила. Въпросът ще бъде разгледан отново на извънредна среща на министрите на правосъдието и вътрешните работи на 22 септември.

Българска редакция на Пресслужбата на ЕП
 
Прочетена 1862 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!