Menu
Събота, 02 Октомври 2010 16:01

Паниран кашкавал

Публикувана от
Паниран кашкавал Паниран кашкавал Смолян днес!
Ако спазите само няколко изисквания при панирането на кашкавал, никога няма да се разтече. Панирайте по възможност по-твърд кашкавал, потопени филийките във вода, оваляйте в галета и яйце, пържете за кратко в сгорещена мазнината. Това е. Не е необходимо да губите време за поставянето на кашкавала във фризера или охлаждането му в хладилника, защото обикновено нямаме време за това.
 
Необходими продукти:
 
нужното количество кашкавал,
яйце 1-2 (според количеството на кашкавала),
галета
 

Начин на приготвяне:

Нарязвате кашкавала на филийки с дебелина около 1,5 см, поставяте ги в съд със студена вода. Разбивате 1-2 яйца, изсипвате галетата в друга чиния.

През това време олиото се сгорещява на котлона. Потапяте парче от кашкавала в яйцето , от там обилно в галетата, отново в яйцето и подреждате в тигана.

Всичко това парче по парче много бързо, за да не се налага да престоява дълго време кашкавала в тигана.

Необходими са му секунди, обръщате и от другата страна за малко и изкарвате. Необходимо е всичко да сте подготвили предварително, за да не губите време при пърженето.

 


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!