Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.

Сигурност, заетост, цифров пазар: Латвия представи плановете си начело на Съвета

Сигурност, заетост, цифров пазар: Латвия представи плановете си начело на Съвета
След неотдавнашните терористични атаки във Франция е важно да защитим европейските ценности, заяви латвийската министър-председателка Лаймдота Страуюма в дебат на 14 януари в ЕП за приоритетите на Рига по време на шестмесечното председателство на Съвета на ЕС. Някои депутати приветстваха ангажимента за законодателство за ползването на данните за авиопътниците за целите на сигурността, други настояха за подкрепа за инвестициите и икономическия растеж, както и за доизграждане на дигиталния пазар.

Г-жа Страуюма обяви, че целите на латвийското председателство са "конкурентна, цифрова и силна в международен план Европа". Тя каза: "Ние целим да защитим европейските ценности - свободите, сигурността, правосъдието и толерантността, които характеризират Европа. Бих искала да укрепим нашето сътрудничество и да създадем синхронизирани действия и програма между Съвета и Парламента."

"Латвийското председателство е символ на помирението в европейската история; преди трийсет години никой не би могъл да си го представи", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той обяви подкрепата на Комисията за цели като създаването на работни места и растеж, рестартирането на инвестициите, задълбочаването на икономическия и паричния съюз и доизграждането на единния дигитален пазар.

Пресцентър на "Европа Директно" в Смолян по информация на Европейския парламент

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!