Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа

Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа
Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България Ви канят на дискусия на тема „Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа“. Тя ще се проведе в Дома на Европа в София на 16 май 2019 г. от 10.30 ч.
 
Предишната вечер от 22 ч. българско време ще има пряко излъчване от Европейския парламент в Брюксел на телевизионния дебат „Евровизия 2019“ с водещите кандидати за мястото на следващ председател на Европейската комисия: Нико Куе (Обединена левица), Ска Келер (ЕЗП), Ян Захрадил (ЕКР), Маргрете Вестагер (АЛДЕ), Манфред Вебер (ЕНП) и Франс Тимерманс (ПЕС), които ще обсъдят своите визии за бъдещето на Европа.
 
На дискусията в Дома на Европа представянето на водещите кандидати ще бъде коментирано от Весела Чернева, директор на софийския клон на Европейския съвет за външна политика, Владимир Шопов, политолог, и Боряна Димитрова, директор на агенция Алфа Рисърч. Те ще изведат най-важните теми и послания от излъчения телевизионен дебат, като очертаят основните концептуални различия между европейските политически семейства и тяхното отражение в българския политически контекст. Модератор на дискусията ще бъде журналистката Добрина Чешмеджиева.
 
Дискусията ще се състои на 16 май, четвъртък, от 10.30 ч. до 12.00 ч. в Дома на Европа в София (ул. „Г. С. Раковски“ № 124. Събитието ще бъде на български език и e отворено за широката публика и за медиите. Приложена ще намерите програмата на дискусията.
 
На 15 май можете да следите телевизионния дебат на водещите кандидати на живо по EBU, както и в Twitter (@EUDebate), Facebook (@eurovisiondebate), Instagram (@eurovisiondebate) и YouTube.
 
Европейски парламент - Бюро за връзка в България
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре