ДасигражданинЕСуперяко

ДасигражданинЕСуперяко

За първи път от септември 2020 г. учениците в 11 клас започнаха да изучават Гражданско образование в училище. За да подпомогнат навлизането на новия предмет и да направят преживяването по-интересно и полезно, Европейската комисия в България, образователният портал Уча.се и Софийска платформа създадоха 36 видео урока по учебното съдържание. Темите са разнообразни и практични - от конструктивно общуване и решаване на училищни проблеми, през корупция, медии и демокрация, до европейско гражданство и идентичност. Достъпът до видеата е напълно безплатен.

С този проект Европейският съюз насърчава гражданското образование и по-голямото участие на младежите в обществото. Бъдещето на демокрацията зависи от младите хора, затова е от първостепенно значение те да познават основните демократични ценности и обществени процеси, да бъдат будни граждани и да предизвикват промяна за едно по-добро бъдеще в България.

Чрез кампанията #ДасигражданинЕСуперяко Европейската комисия в България се стреми да ангажира възможно най-много хора в разговор за гражданското образование и активното гражданство у нас. Млади хора, родители, учители, експерти и граждани – всички те имат важна роля в този дебат. Кампанията се провежда онлайн между ноември 2020 г. и февруари 2021 г.

Европейска комисия, „Европа Директно“ - Смолян

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре