Menu
Петък, 01 Юли 2016 17:17

На 1 юли Словакия заема председателското място в Съвета на ЕС

Публикувана от Прочетена 1237 пъти
През следващите шест месеца страната ще трябва да търси отговор на предизвикателствата, свързани с резултата от британския референдум, както и да работи за укрепването на икономиката, изграждането на единен енергиен и цифров пазар и преодоляването на миграционната криза.
Съвет на ЕС
Съветът на Европейския съюз е институцията, която представлява правителствата на държавите членки. Наричан неофициално и Съвет на ЕС, той е мястото, където се събират националните министри на всички държави от ЕС, за да приемат закони и координират политиките.
Председателството на Съвета се сменя на ротационен принцип между държавите — членки на ЕС, на всеки шест месеца. През този шестмесечен период председателството ръководи заседания на всяко равнище в Съвета, спомагайки да се гарантира непрекъснатостта на работата на ЕС в Съвета.
 
"Европа Директно" - Смолян
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!