Menu
Събота, 22 Октомври 2011 21:42

Бисквитена торта с яйчен крем

Публикувана от
Бисквитена торта Бисквитена торта Смолян днес!

 Настанила се трайно в детските ми спомени, бисквитената торта днес заема почетно място в менюто в къщи. Приготвя се бързо и лесно и е любима закуска или десерт на децата.       

Необходими продукти: 3 пакета бисквити „Закуска” – стадартни и шоко, 1 компот /от череши, праскови, ягоди или др./, 1 литър прясно мляко, 1 ч. захар, 2 яйца, 4-5 л. брашно, ванилия, масло

Начин на приготвяне: Сложете млякото да заври заедно със захарта и прибавете на тънка струя разтвореното във вода брашно и ванилията. Бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Малко преди да свалите от котлона, пуснете бучка масло, а 2-3 минути след като тенджерата е свалена от огъня, прибавете разбитите 2 жълтъка. След като кремът е готов се заемаме с тортата. В подходящ съд нареждаме бисквитите, като преди това ги потапяме за малко в компота. След като наредим един ред, мажем с крема и продължаваме, като редуваме ред кафеви с ред бели бисквити. Между редовете може да слагате резенчета банан или други плодове. Най-отгоре мажем с крем и украсяваме с плодовете от компота, смлени орехи, шоколадови или кокосови пръчици – въпрос на вкус и въображение.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!