Мариновани пържоли във фурна

Мариновани пържоли
Лято е, но стига толкова чушки, домати, патладжани, друго си е пържола в чинията :) Предлагаме да опитате мариновани пържоли задушени във фурната - бързо и лесно. Най-лесно е да използвате готови мариновани свински пържоли. Тогава ще са ви необходими само следните продукти: нужния брой пържоли, малко олио и масло, вино или бира (това, с което разполагате), соев сос(по желание), кашкавал или топено сирене (ако имате останало в хладилника).
 
Начин на приготвяне: В тава наръсваме малкоpurjola_2 олио и подреждаме пържолите, нарязваме малко масло, заливаме с вода /вино или бира/ да ги покрие и поставяме във фурната за около 1 час да се задушат. Тавата покриваме с друга тава или с фолио ( може да се използва и тенджера от йенско стъкло). Като поизври водата настъргваме кашкавал или топеното сирене (а може и двете). Оставяме ги открити да поизври още малко водата и да се запекат пържолите. Хубаво е да не извира съвсем водата, защото сосчето, което се е получило е много вкусно.  Сервирайте ги със салата според сезона - домати и краставици, чушки, картофи. А за бирата или виното - няма нужда да напомняме :)

За мариноване на пържолите: олио, малко оцет, глава лук (може и чеснов лук), подправки по вкус (черен пипер, сол, чубрица). Пържолите се натриват с лука и чесъна, солта и подправките, редят се в съд и се поливат с марината от олиото, оцета и малко вода. Така се налагат вечерта, а на следващия ден се задушават във фурната или мятате на скарата :)
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре