Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 10 Април 2014

Не по-малко от 2 г. затвор за интернет престъпление

Публикувана от
Не по-малко от 2 г. затвор за интернет престъпление
   
Извършителите на интернет престъпления ще получават по тежки наказания в ЕС, според новото законодателство, прието от Парламента. Новите правила, които са получили неофициално одобрението на Парламента и на Съвета, целят превенцията от кибератаки и засилването на ролята на полицията и съдебното сътрудничество. Правилата изискват от страните членки да отговарят на спешни молби за съдействие в рамките на 8 часа. Проектът за директива изисква от страните в ЕС да заложат максимални срокове за затвор от не по-малко от 2 години за престъпления като нелегален достъп или интерференция в информационни системи, данни и комуникации или съзнателното производство на инструменти за провеждането им.

Пресцентър на „Европа Директно” в Смолян

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!