Menu
Събота, 17 Декември 2011 20:56

Паниран сладолед

Публикувана от
Паниран сладолед Паниран сладолед Смолян днес!
През зимата забравяме за следоледа, но обожателите му знаят как да не се разделят с него - приготвят си паниран сладолед. Сигурно ви звучи невероятно, но тези които са го опитвали знаят, че това е истинско изкушение.

Необходими продукти:
за една порция
2 топки сладолед
1 яйце
2 натрошени бисквити
олио за пържене
 
    
Начин на приготвяне:
 Яйцето разделете на белтък и жълтък в различни купички. Оформете от сладоледа две топки и ги оваляйте всяка от тях в бисквитената смес, в жълтъка и отново в бисквитената смес. Оставете за около час във фризера. Разбийте белтъка хубаво. Добре запържете олиото в по малък съд с повече олио. Мазнината трябва хубаво да е загрята. Изваждате сладоледа от фризера потапяте в белтъка и веднага запържвате в олиото само за няколко секунди. За по-дебела панировка може да потопите най-напред в белтъка, след това в бисквитената смет, след което отново в белтъка и тогава пържите. Предварително сте приготвили украсата за десерта - плодове, топинг, бита сметана или сладко. Поставяте панираните топки сладолед в чинията украсявате набързо и веднага сервирайте.
 
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!