Menu
Събота, 10 Декември 2011 17:28

Панирани пълнени чушки

Публикувана от
Панирани пълнени чушки Панирани пълнени чушки Смолян днес!
Различното от добре известната рецепта е това, че при панирането се използва само брашно. Така се получава плътна коричка, която не се отделя от чушката.

Необходими продукти:
10 печени чушки
2 яйца
200-300 гр. сирене
брашно за панирането
черен пипер, сол
олио за пърженето
 

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват, към тях се прибавя натрошеното сирене, черен пипер. Сместа се обърква добре. Сипва се брашно в подходящ съд, където ще овалвате чушките. Приготвяте чушките, обърканата смес и чинията с брашното удобно до котлона. Там нагрявате добре олиото. Вземате една по една чушките, пълните ги с 1-2 лъжици от яйчената смес, овалвате в брашното и пържите от двете страни в мазнината. Обръщам внимание, че не е необходимо чушките да се овалват отделно в яйце, достатъчно е овалването само в брашно - така се получава плътна коричка, която не се отделя от чушката.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!
Още в тази категория: « Кисело зеле с фасул Клин с тиква »

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!