Мързелива баница с тиквички

Мързелива баница с тиквички
Ако имате по-голями тиквички, които не са подходящи за пържене, ето един лесен начин да ги използвате и направите вкусна баница с фиде и тиквички.

Необходими продукти: 2-3 по-големи тиквички, 1 чаена чаша фиде, 4-5 яйца, 300-400 гр. прясно мляко, стиска захар, по желание сирене(извара), олио, масло.

banica tikvichkiНачин на приготвяне: Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят 1-2 часа да престоят. Изцеждат се добре със изстискване. Към тиквичките се прибавя натрошеното на ситно фиде, захар на вкус(около една стиска), яйцата, прясното мляко. Ако желаете прибявете и сирене. Разточват се три кори или използвайте готови. На дъното на тавата полейте малко олио и масло. Плънката се разпределя по равно на половина между трите кори. Помежду се начупва още малко масло. Пече се в умерена фурна. Ако правите баницата с разточени кори, печете пърно от долната страна, след което обърнете баницата и печете и от другата. Получава се оригинална баница, която трудно се различава, че е приготвена с фиде, а не с ориз. Сервирайте я с вкусно кисело мляко и ще си облизвате пръстите :). Баницата може да приготвите и с ориз.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре