Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 13 Януари 2015

Шулц: Аушвиц представлява най-големият срив на цивилизацията

Публикувана от
Шулц: Аушвиц представлява най-големият срив на цивилизацията
  снимка: Информационно бюро на ЕП в България
Шулц: Аушвиц представлява най-големият срив на цивилизацията снимка: Информационно бюро на ЕП в България
Отбелязвайки 70-годишнината от освобождаването на Аушвиц, председателят на ЕП Мартин Шулц заяви: „И днес евреите в Европа се страхуват за сигурността си. Това е нещо, което трябва да ни плаши и ние трябва да устоим на този страх“. Припомняйки атаките над Charlie Hebdo, полицейските служители и еврейския супермаркет в Париж от миналата седмица, той добави, че „трябва да се уверим, че омразата няма да стане заразна“. Концентрационният лагер в Аушвиц е освободен на 27 януари 1945 г. от съветските войски. Създаден от нацистите през 1940 г., той се превръща в един от най-големите лагери на смъртта. Повече от 1 100 000 души губят живота си в него.

Българска редакция на Пресслужбата на Европейския парламент
Прочетена 2207 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!