Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Четвъртък, 26 Март 2015 19:40

Студенти от 22 държави ще участват в „Модел на Европейски Cъюз“ в Благоевград

Студенти от 22 държави ще участват в „Модел на Европейски Cъюз“  в Благоевград
   
Симулация на вземане на решения и законодателни процедури в Европейския Съюз (ЕС) „Модел на Европейски съюз“ ще се проведе на 27–29 март в Благоевград. 108 студенти от 22 държави ще участват в конференцията под наслов „Регулация на имиграционната политика в ЕС“, организирана от клуб „Европейско общество“. Основни партньори на събитието са фондация „Фридрих Науман“, Американският университет в България, Информационното бюро на Европейския парламент в България и Европейският информационен център „Европа Директно“- Благоевград. Основната част от събитието представлява двудневна симулация на законодателните процеси в ЕС (на 28-и и 29-и март). В него ще вземат участие български и международни студенти, които ще имат уникалната възможност да придобият ценен опит, като влязат в ролите на: членове на Европейския парламент (ЕП), министри от Съвета на ЕС, лобисти, журналисти и преводачи. По време на събитието ще се разглеждат законодателни казуси и ще се водят преговори, които ще пресъздадат реалния законотворчески процес в ЕП и Съвета. Също така, събитието ще предостави възможност за осъществяване на нови връзки, обмен на идеи, среща с нови култури и подобряване на умения и опит.

Конференцията  ще се проведе в аудитория „Андрей Делчев“ към Балканския академичен център на Американския университет в България (АУБ) и ще започне на 27-и март в 15.30 ч. с дискусионен панел на тема „Пропуски в имиграционната политика на ЕС: предимства на про-активния подход“.

Официалното откриване е от 18.30 ч. на 27-и март, когато към участниците ще отправят приветствия Даниел Кадик (изпълнителен директор „Проекти Югоизточна Европа“ към фондация „Фридрих Науман“), Кевин Аспегрен (Президент на АУБ), Теодор Стойчев (и.д. ръководител на Информационното бюро на ЕП в България). Специален гост на събитието ще бъде Андрей Новаков, член на ЕП, който по време на откриването ще говори за икономическите аспекти на миграцията в ЕС.

Информационно бюро на Европейския парламент в България


 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!