Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Сряда, 06 Май 2015

В София ще се проведе публична дискусия за ЕС като най-успешния мирен проект

Публикувана от
В София ще се проведе публична дискусия за ЕС като най-успешния мирен проект
   
На 8 май 2015 г., петък, в Дома на Европа в София от 10.00 до 12.00 часа ще се проведе публична дискусия на тема „ЕС на кръстопът: предизвикателства и перспективи пред най-успешния мирен проект в историята“. Тя е организирана съвместно от Информационното бюро на Европейския парламент в България, Европейското движение и Съюза на европейските федералисти. Участие в нея ще вземат вицепремиерът Меглена Кунева, евродепутатите Ева Паунова (ЕНП), Илияна Йотова (С&Д) и Искра Михайлова (АЛДЕ)

Публичната дискусия се организира по повод Деня на Европа и 70-та годишнина от края на Втората световна война. В нея ще вземат участие също и Н. Пр. Том ван Оорсхот, посланик на Холандия, Сара Райли, временно изпълняващ длъжността посланик на Великобритания в България и Томас Пфане, ръководител на икономическия отдел в Германското посолство. Основните теми, които ще бъдат дискутирани, са: реални или преувеличени са заплахите за мира, свободата, демокрацията и солидарността; европейски или национални отговори да търсим на новите предизвикателства; как да увеличим капацитета на ЕС, за да поеме по-голяма глобална отговорност. Модератор на събитието ще бъде Теодор Стойчев, и. д. ръководител на Информационното бюро на ЕП.За събитието е осигурен симултанен превод на български и английски език.

 Информационно бюро на Европейския парламент в България

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!