Бъдещето на Европа: декларация на председателите Давид Сасоли,  Шарл Мишел и Урсдула фон дер Лайен 

Бъдещето на Европа: декларация на председателите Давид Сасоли,  Шарл Мишел и Урсдула фон дер Лайен 

Председателите на трите основни институции на ЕС ще се срещнат в  Базош, за да обсъдят бъдещето на ЕС, както и актуалните геополитически предизвикателства.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен ще се срещнат днес в дома на Жан Моне в Базош-сюр-Гюйон (Франция), място с емблематично значение за историята на европейската интеграция.

Те ще обсъдят бъдещето на Европейския съюз, предстоящата конференция за бъдещето на Европа, актуалните геополитически предизвикателства, както и теми, свързани с климатичните промени и дигиталния преход.

Председателят на ЕП Д. Сасоли заяви: „Ние сме изправени пред нов старт за Европа. Вътрешните и външните предизвикателства пред нас напомнят на всички, че Европейският съюз е нещо повече от пазарна или икономическа сила и обединява ценности, които всички споделяме и защитаваме. При обсъждането на бъдещето ни не трябва да забравяме колко по-силни можем да бъдем, когато действаме заедно.“

Тримата председатели ще приключат обсъжданията със съвместно изявление, което ще бъде представено в Европейския парламент в Брюксел на 31 януари, петък от 12:00 часа българско време.

Пресслужба на Европейския парламент

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре