„Бюджетът на ЕС за следващите 7 години - митове и реалност“

„Бюджетът на ЕС за следващите 7 години - митове и реалност“
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на онлайн форум на тема „Бюджетът на ЕС за следващите 7 години - митове и реалност“ на 10 декември 2020 г., четвъртък, от 14.00 до 15.30 ч.

Целта на форума е да повиши обществената информираност за многогодишната финансова рамка на ЕС и да покаже ползите от европейския бюджет за гражданите, като развенчае някои от митовете, свързани с тези теми.

Събитието ще бъде открито от Томислав Дончев, заместник министър-председател, и ще включва 2 панелни дискусии. В първата от тях четирима евродепутати от преговорния екип на Европейския парламент по пакета за Многогодишната финансова рамка и собствените ресурси на ЕС ще представят позициите, отстоявани от Европейския парламент в институционалните преговори, като обяснят какво включва дългосрочният европейски бюджет, какво са се споразумели представителите на различните институции в преговорния процес, какви са следващите стъпки за въвеждане на нови източници на приходи на ЕС и как ще бъде обвързано изразходването на европейски средства с механизма за защита на ценностите на ЕС. Участници в дискусията ще бъдат Ян Олбрихт (ЕНП, Полша), Жузе Мануел Фернандеш (ЕНП, Португалия), Маргарида Маркеш (С&Д, Португалия) и Валери Айе (Обнови Европа, Франция).

Във втората част ще разгледаме последиците за България от договореностите на европейско равнище и ще обсъдим ползите от европейския бюджет за националната икономика, бизнеса и гражданите, какво трябва да се промени в следващия програмен период и как да се подобри качеството на публичните разходи.  Участниците във втория панел ще бъдат Андрей Новаков, член на ЕП (ЕНП), Георги Ганев, Център за либерални стратегии, Теодор Панайотов, Coursedot и Стоилко Апостолов, фондация Биоселена.

Модератор на събитието ще бъде журналистът Кирил Вълчев.

Събитието ще бъде излъчвано на живо на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Oсигурен eи жестов превод. Не е необходима регистрация.

Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido: https://www.sli.do/ с #MFFи в събитието във Фейсбук.

Очакваме Ви!
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре