Граждански форум „Ще направят ли обновените европейски институции ЕС по-силен?“ се организира в София

Граждански форум „Ще направят ли обновените европейски институции ЕС по-силен?“ се организира  в София
Изслушванията на кандидатите за еврокомисари показват амбицията на Европейския парламент да играе водеща роля в дебата за бъдещето на европейската интеграция, като наложи високи стандарти при формирането и провеждането на ефективни европейски политики в интерес на европейските граждани. В тази връзка, Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение, в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България, организират граждански форум на тема „Ще направят ли обновените европейски институции ЕС по-силен?”, който ще се проведе в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски” 124 от 10 до 12 часа на 13 октомври (понеделник) 2014 г.

 Форумът има за цел да предостави на заинтересуваните и критично мислещи граждани възможност за открита дискусия с български евродепутати от основните политически сили по актуални европейски въпроси, касаещи бъдещето на ЕС и на младите европейци. Фокусът на дискусията ще бъде върху необходимостта от  преодоляване на демократичния дефицит на ЕС и приближаването му към гражданите и най-вече към младите хора, по-тесен икономически, фискален и политически съюз или повече изключения от общите правила и ролята на ЕС на глобалната сцена.

 Да споделят своето виждане по темата са поканени български евродепутати от най-големите фракции в ЕП: Томислав Дончев, Ева Паунова, Светослав Малинов и Илияна Йотова. Панелистите ще имат един час за презентации и един час ще бъде отделен за дискусия.

 Информационно бюро на Европейския парламент в България


 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре