Може да се кандидатства в европейския конкурс за социални нововъведения за 2019 г. с награден фонд 150 000 евро

Може да се кандидатства в европейския конкурс за социални нововъведения за 2019 г. с награден фонд 150 000 евро
Кандидати от България имат шанс да спечелят финансиране в годишния конкурс за социални нововъведения, организиран от Европейската комисия. В новото издание на конкурса се търсят идеи, които да водят до намаление на пластмасовите отпадъци, като целят системна промяна на местно, национално и европейско равнище.
 
Целта е да се подкрепят инициативи, които осигуряват намаление на пластмасовите отпадъци и замърсяването с тях чрез подобряване на съществуващите процеси или чрез въвеждане на съвсем нови продукти и начинания. С помощта на тези нововъведения трябва да се понижи количеството на създаваните пластмасови отпадъци или да се осигурят условия и да се насърчат повторната употреба и рециклирането им. Независими съдии ще определят три проекта, всеки от които ще бъде награден с 50 000 евро през октомври 2019 г.
 
Заявления за участие може да се подават до 4 април, четвъртък, 12:00 ч. на обяд централноевропейско време. Всички необходими сведения може да намерите на следния адрес: www.eusic.org Създаден в памет на първопроходеца в социалните нововъведения Диого Васконселуш, европейският конкурс за социални нововъведения се провежда от Европейската комисия във всички държави – членки на ЕС, и всички асоциирани държави по „Хоризонт 2020“.
 
На седмата година от съществуването си конкурсът вече служи като маяк за социалните новатори в Европа, тъй като използва доказана методика за подкрепа на идеи на ранен етап и за поддържане на мрежа от радикални новатори, които променят обществото към по-добро. Всяка година конкурсът е посветен на различен въпрос, засягащ Европа. Тази година темата е „Справяне с пластмасовите отпадъци“. Въпроси за конкурса може да изпращате на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Конкурса може да следите в Туитър: @EUSocialInnov #diogochallenge 
 
Отдел "Преса и медии" 
Представителство на ЕК в България
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре