Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.

Нова европейска идея - програмата „Еразъм+“ да стане глобална

Нова европейска идея - програмата „Еразъм+“ да стане глобална
Европейският депутат Андрей Новаков (ЕНП), който ще поеме оценката на програма „Еразъм+“ в парламентарната комисия по бюджети, организира конференция по темата в партньорство с Информационното бюро на ЕП в България. Събитието ще се състои на 22 февруари 2016 г. от 17 ч. в Дома на Европа на ул. „Г.С. Раковски“ № 124 - София. В публичната дискусия ще вземат участие експерти от Европейската комисия, от държавния сектор и неправителствени организации, както и участници в програма „Еразъм“. Събитието е със задължителна онлайн регистрация на www.andreynovakov.eu. Конференцията ще бъде излъчена на живо на www.europarl.bg.
Конференцията „Мобилен ли си? Не, глобален! Бизнесът е глобален, скоро и Еразъм“ има за цел да съдейства за повишаване на информираността по двете програми на ЕС – „Еразъм за млади предприемачи“ и „Еразъм+“, и да помогне за размяна на идеи и добри практики между ръководители на програмите на европейско и национално ниво и участниците в тях.
Събитието ще бъде разделено в два дискусионни панела – „Превръщане на „Еразъм за млади предприемачи“ в глобална програма“ и „Кой, как, къде и за какво може да кандидатства по „Еразъм+“? Обмяна на идеи за подобряване на програмата“, в които ще се включат Катерина Нейдлова, мениджър програма „Еразъм за млади предприемачи“ към Европейската комисия, Пенка Цветкова от фондация „Помощ за благотворителността в България“, Мануела Радева, изп. директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, Стела Глушкова, директор на Erasmus Student Network (ESN) – България.
Дискусиите ще бъдат излъчвани онлайн на български и английски език, така че в тях да могат да се включат участници в програмите от всички държави членки.
Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ осигурява съдействие на желаещите европейски предприемачи да придобият необходимите умения за стартиране или успешно управление на своя малък бизнес. Новите предприемачи се събират и обменят знания и идеи за развитие на бизнеса с опитен предприемач, при когото остават и работят заедно в продължение на един до шест месеца. Престоят е частично финансиран от ЕС.
Програма „Еразъм+“ има за цел подобряване на уменията и пригодността за заетост, както и модернизиране на образованието, обучението и работата с младежите. Тази седемгодишна програма ще има бюджет от 14,7 млрд. евро – увеличение с 40% в сравнение с настоящото равнище на разходите, което отразява ангажимента на ЕС за инвестиране в тези области. „Еразъм+“ ще даде възможност на над 4 млн. европейци да учат, да се обучават, да придобият трудов опит и да работят като доброволци в чужбина.

Информационно бюро на Европейския парламент в България

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!