Вторник, 11 Март 2014

Планината ни гледаше...

Публикувана от
Източните Родопи
Източните Родопи снимка: Смолян днес!
Източните Родопи Източните Родопи снимка: Смолян днес!
Вниманието на пътуващите в района на Източните Родопи днес беше привлечено от странно природно образувание, украсено от снежните краски на природата. Пътувайки в района на Крумовград, изпитахме странното чувство, че планината ни наблюдава. Любопитството ни накара да спрем, за да се взрем в това огромно, добре оформено планинско око. И разбира се както неедно мистични места в Родопите, то породи най-различни фантазии. За едни това беше планинско око, други оприличиха мястото като писта за космически кораби, ако имаше деца с добре развитата им фантазия, може би биха видели нещо съвсем различно и интересно нещо насреща им.
Интересното е, че само след час природата може би сама би заличила следите, които беше оставила, за да ни накара да се взрем в нея. Природата ни накара да спрем за минутка летежа ни в забързаното ежедневие и да се възхитим на непринудената й сила, във вълшебството и магията й.
Родопите са планина, изтъкана изцяло от мистични легенди. Родопите са едно богатство и днес ние за пореден път се уверихме в това.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

Така живеем в Родопите

Легенда разказва за несметно богатство под скали в Родопите

26-05-2015

Легенда разказва за несметно богатство под скали в Родопите

„Ако някога намерите имането ми, конете ще си подковавате със злато“, казал римски владетел, преди да н...

Ден на народните будители

02-11-2010

Ден на народните будители

Денят на народните будители – 1 ноември, се чества тържествено всяка година в Смолян. В трите квартала на ...

Неделинският двуглас - живото съкровище на България

04-09-2010

Неделинският двуглас - живото съкровище на България

Празникът на град Неделино се сля с традиционния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с меж...