Вторник, 11 Март 2014 21:59

Планината ни гледаше...

Източните Родопи
Източните Родопи Източните Родопи снимка: Смолян днес!
Вниманието на пътуващите в района на Източните Родопи днес беше привлечено от странно природно образувание, украсено от снежните краски на природата. Пътувайки в района на Крумовград, изпитахме странното чувство, че планината ни наблюдава. Любопитството ни накара да спрем, за да се взрем в това огромно, добре оформено планинско око. И разбира се както неедно мистични места в Родопите, то породи най-различни фантазии. За едни това беше планинско око, други оприличиха мястото като писта за космически кораби, ако имаше деца с добре развитата им фантазия, може би биха видели нещо съвсем различно и интересно нещо насреща им.
Интересното е, че само след час природата може би сама би заличила следите, които беше оставила, за да ни накара да се взрем в нея. Природата ни накара да спрем за минутка летежа ни в забързаното ежедневие и да се възхитим на непринудената й сила, във вълшебството и магията й.
Родопите са планина, изтъкана изцяло от мистични легенди. Родопите са едно богатство и днес ние за пореден път се уверихме в това.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

Така живеем в Родопите

Празник на смилянския фасул

31-10-2010

Празник на смилянския фасул

Всяка година в последната събота на октомври смолянското село Смилян отбелязва традиционния празник на фа...

3-ти март в Смолян

03-03-2011

3-ти март в Смолян

Всяка година Смолян отбелязва националния празник на България - 3 март. На тази дата през 1878 г. е подписан Сан...

09-08-2009

Oфроуд край Рудозем

Участници от цяла България и около 4 хиляди публика събра атрактивното автомобилно състезание провело се вче...