Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.

Предстои дискусия „Предизвикателствата пред ЕС…  Поглед от София“

Предстои дискусия „Предизвикателствата пред ЕС…  Поглед от София“

На 13 октомври 2017 г. от 10.00 ч. в Дома на Европа в София ще се проведе дискусия под надслов „Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон: Поглед от София“, организирана от Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти съвместно с Информационното бюро на ЕП в България. Събитието има за цел да допринесе към дебата за основните въпроси, засягащи бъдещето на ЕС и за формирането на национална позиция относно предложенията за обновление на европейския проект.

Предвижда се по темата да говорят членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), Петър Курумбашев (С&Д),Светослав Малинов (ЕНП) и Илхан Кючюк (АЛДЕ) . За патрон на мероприятието е поканен президентът Румен Радев.

Основните теми на дискусията са:

‒        Към обща европейска отбрана и европейски решения на проблемите с миграцията, граничния контрол и вътрешната сигурност;

‒        Реформа на европейските институции и политики и укрепване на европейската демокрация;

‒        Солидарност чрез сближаване на социалните и данъчни модели между страните-членки или реформиране на кохезионната политика;

‒        Как да използваме предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС,  за да поставим България в центъра на дебата за Бъдещето на Европа.

Информационно бюро на Европейския парламент в България

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!