Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 10 Октомври 2017

Предстои дискусия „Предизвикателствата пред ЕС…  Поглед от София“

Публикувана от
Предстои дискусия „Предизвикателствата пред ЕС…  Поглед от София“
   

На 13 октомври 2017 г. от 10.00 ч. в Дома на Европа в София ще се проведе дискусия под надслов „Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон: Поглед от София“, организирана от Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти съвместно с Информационното бюро на ЕП в България. Събитието има за цел да допринесе към дебата за основните въпроси, засягащи бъдещето на ЕС и за формирането на национална позиция относно предложенията за обновление на европейския проект.

Предвижда се по темата да говорят членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), Петър Курумбашев (С&Д),Светослав Малинов (ЕНП) и Илхан Кючюк (АЛДЕ) . За патрон на мероприятието е поканен президентът Румен Радев.

Основните теми на дискусията са:

‒        Към обща европейска отбрана и европейски решения на проблемите с миграцията, граничния контрол и вътрешната сигурност;

‒        Реформа на европейските институции и политики и укрепване на европейската демокрация;

‒        Солидарност чрез сближаване на социалните и данъчни модели между страните-членки или реформиране на кохезионната политика;

‒        Как да използваме предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС,  за да поставим България в центъра на дебата за Бъдещето на Европа.

Информационно бюро на Европейския парламент в България

Прочетена 950 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!