Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.

Мартин Шулц: Мигрантите поставят Европа на изпитание, отговорът е обща политика

Мартин Шулц: Мигрантите поставят Европа на изпитание, отговорът е обща политика
Мигрантите, отправили се към Европа,задават историческо изпитание; верният отговор не са ограничителни стени или национален егоизъм, а единна политика за даване на убежище, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц в обръщение при откриването на пленарната сесия в Страсбург на 7 септември. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще представи пред Парламента планове за преразпределяне на търсещите убежище, добави г-н Шулц.

„Стотици хиляди са отправили взор към Европа за защита от война и преследване“, каза председателят на Парламента.„Чисто отчаяние кара семейства с малки деца да прекосяват Средиземно море със салове, да лагеруват в гари, да се промъкват през телени мрежи или да се крият в хладилни камиони“, посочи още той.

Тези хора рискуват живота си, бягайки от престъпни и терористични групи като така наречената „Ислямска държава“, която не само разруши незаменимото културно наследство в Палмира, но и обезглави публично директора на музея там, заяви г-н Шулц.

По думите му истинският въпрос пред Европа е дали тя иска да бъде „съюз срещу всички“ или „съюз на солидарността“.Той призова политиците във всички дебати да не забравят, че мигрантите са хора,които идват в Европа, защото споделят нейните ценности.

Човечността, демонстрирани от онези,които дават на изтощените мигранти вода, храна, дрехи и играчки за децата им или пък помагат в бежански центрове трябва да ръководи нашия отговор на предизвикателството, така че трагедията с удавеното момченце Айлян Курди,запечатана в съзнанието ни, никога да не се повтаря, завърши той.

Пресслужба на ЕП
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!